tiistai 27. maaliskuuta 2018

Mustikalla värjätyt kananmunat

Äitini oli bongannut uusimmasta Kodin Pellervosta (rehellisesti sanottuna en edes tiennyt kyseisen lehden olemassaoloa) pääsiäisaskarteluohjeen, jossa neuvottiin kananmunankuorien värjääminen mustikalla. Homma alkaa sillä, että kananmunat täytyy tyhjentää. Helpoiten tämä käy teräväpäisellä ruuvilla. Pikkuhiljaa kopsutellen saa suhteellisen nätit reiät tehtyä munan molempiin päin. Sitten puhaltelemaan sisältöä ulos ja kokkailemaan munakasta! 

Anna munien kuivua ja valmista tässä välissä mustikkaliemi. Kuuden munan keitokseen riittää noin 5 dl vettä, 2 dl mustikoita ja ripaus suolaa. Keitä noin 15 min. Tämän jälkeen liemen annetaan jäähtyä ja sinne laitetaan 2 rkl etikkaa (varmasti mikä tahansa etikka käy). Siivilöi liemi astiaan. Jos muniin haluaa kuvioita, voi käyttää erilaisia kasvien lehtiä, mutta miksei mitä tahansa muuta narusta tarroihin. Tämän jälkeen munat laitetaan tiukasti sukkahousun sisään ja liemeen likoamaan riittävän pitkäksi aikaa. Me saimme viiden tunnin liuotuksella ihanan violetin sävyn aikaiseksi. 


6 kommenttia:

  1. Oi miten upeita! Ihana väri! Kiitos vinkistä:) Mukavaa pääsiäisviikkoa❤

    VastaaPoista
  2. Kaunis väri!Minä kokeilin myös kasvivärejä ja kurkumalla tuli muniin ihana kirkas keltainen.Punajuuresta tuli vaaleanpunainen, mutta se haihtui tosi nopeasti beigeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ensi vuonna pitää kokeilla tuota kurkumaa! Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!