perjantai 21. heinäkuuta 2017

Äidin hääpuku tyttärelle

Olin jo monta vuotta ajatellut, että haluaisin kokeilla äitini vanhaa hääpukua. Vanhempani menivät naimisiin vuonna 1975 ja puku oli ajalleen tyypillisesti tietysti suomalaista tuotantoa. Puku oli yksinkertainen ja näyttää minusta äitini päällä vanhoissa valokuvissa edelleen todella kauniilta. Mikäli kyseessä olisi ollut "kermakakku" valtavine puhvihihoineen, en varmastikaan olisi osannut haaveilla käyttäväni kyseistä pukua omissa häissäni. Kun sitten miehini kosi elokuussa 2016 Münchenin Olympiabergillä, kokeilin pukua heti kotiinpalattuani. Se tuntui samantien minun puvulta. 

Kävin läpi Oulun ompelijoita ja päädyin Raija Talstaan luo (Ompelimo Cilja Q). Hänen kanssaan ajatukset menivät heti yhteen. Hän ymmärsi täysin, että haluaisin säilyttää puvun rungon entisellään ja kunnioittaa vanhaa, mutta hieman kuitenkin modernisoida linjoja. Loppujen lopuksi kaikki Talstaan tekemät muutokset olivat pieniä, mutta tarkkaan harkittuja ja erittäin ammattitaidolla tehtyjä. Pienet puhvihihat vaihtuivat siroihin pitsihihoihin, vyötärölle tehtiin pitsinauhasta vyö, ommeltiin aluskangas kiinni ja hieman kavennettiin puvun linjoja. Lisäksi selkävetoketjun viereen ommeltiin liuta koristenappeja. Raija teki työnsä upeasti ja viimeisestä sovituksestä lähti onnellinen morsian puvun kanssa kotiin. 

Suomen 100 -vuotisjuhlavuoden kunniaksi innostuin Suomi -teemasta siinä määrin, että päätin hankkia kaikki hääpäivän asusteet suomalaisilta tekijöiltä. Tässä listaa hääpäivän tyylin tekijöistä:


Kuvat vuoden 2017 hääparista ja morsiammesta: Saara Karttunen Photos

7 kommenttia:

 1. Kaunis hääpuku, samoin hääkimppu ja kaikki muukin.

  VastaaPoista
 2. Kaunis hääpuku. Vanhasta kuvasta tulee mieleen oma hääpukuni. Huntu oli melkein samanlailla kuin tuossa kuvassa.
  Katselin muitakin hääkuvia, ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Äitini huntu on kiinnitettynä perheemme kastepukuun, joten en raaskinut sitä siitä alkaa irrottamaan, vaikka hieno olisi ollut :)

   Poista
 3. Kauniisti muokattu puku! (: Ja kaunis morsian!

  VastaaPoista
 4. Niin kaunis hääpari! Ja kuinka nuoria A & A on olleetkaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!