sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Riika - käsityöt

Uusivuosi tuli tänä vuonna vietettyä Riiassa. Alunperin ajatuksena oli lähteä Wieniin, mutta pienen erehdyksen ja sattuman kautta päädyimme sitten kuitenkin Latviaan. Riika antoi paljon enemmän mitä olin kuvitellut. Podin flunssaa kaksi päivää hotellilla, mutta siitä huolimatta reilussa kolmessa päivässä ehdin ihastua kaupunkiin. Tunnelmalliset joulutorit ja latvian/venäjän palpatus oli jotakin hyvin rentouttavaa. Kaiken museoissa kiertelyn ja yleisen fiilistelyn lisäksi ehdin kahteen käsityökauppaan. Kuvateksteissä lisäinformaatiota. 


Tunnelmalliset joulutorit olivat hyvin samankaltaisia kuin Saksassa. Suklaalla kuorrutettujen omenoiden ja glühweinin lisäksi kojuissa myytiin paljon käsitöitä laidasta laitaan. Eniten kaupan oli puusta tehtyjä koristeita sekä neulottuja lapasia ja villasukkia. Hintataso on Riiassa Suomea huomattavasti edullisempi ja tämä näkyy myös lankojen hinnoissa. 


Hobbywool: Käsityökauppa lähellä Riian keskustaa osoitteessa Pils Street 6. Pääasiassa liike sisälsi mm. virkattuja ja neulottuja käsitöitä, jopa vaatteita. Lankoja ja tarvikepaketteja oli jonkin verran kaupan, mutta pääasiassa liike keskittyi käsitöiden myymiseen.  Meinasin kuitenkin jo hurahtaa latvialaistyylisen lapasen tarvikepakettiin. 


Filati: Laajalla valikoimalla varustettu lankaliike osoitteessa Zirgu 3, Riian keskustassa. En varsinaisesti etsinyt mitään lankaa, mutta pakkohan sieltä oli kassillinen lankoja ostaa niillä hinnoilla. Hotelilla ryhdyinkin heti kokeilemaan army knittingiä ihanan pehmoisella 100% villalangalla. Tämä lankakauppa on ehdottomasti käymisen arvoinen. Samassa tilassa toimii ompelimo. 

1 kommentti:

  1. Ihana matka teillä on ollut ! Hyvin olet vanginnut kauniin tunnelman kuviin !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!