sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kynäkotelo


Virkkasin työpöydälle pari kynäkoteloa. Ensimmäistä kertaa sokerilla kovetus ei onnistunut ja tulos näyttääkin aika hirveältä, "valmiiksi käytetyltä". No eikös se ole muotia näissä maalaisromanttisissa piireissä, joten miksi ei kynäkotelokin voisi näyttää jo valmiiksi likaiselta heh heh. Todennäköisesti läikikkyys johtuu langan materiaalista, joten tietääpähän nyt, että tummia puuvillalankoja ei kannata kovettaa näin. Nämä ovat hyvin yksinkertaisia tehdä, joten ajettelin kirjoittaa ohjeeni kokonaisuudessaan tänne ylös:

Aloitus: Virkkaa viisi ketjusilmukkaa ja yhdistä ne ympyräksi piilosilmukalla.

1.ja 2. krs: Virkkaa jokaiseen piilosilmukkaan kaksi pylvästä. Jatka seuraavalle kierrokselle  aina spiraalina. Toisella kierroksella virkkaa jokaiseen silmukkaan kaksi pylvästä kuten ensimmäiselläkin kierroksella. 

3. krs: Virkkaa jokaiseen silmukkaan yksi pylväs

4.krs. Virkkaa jokaiseen silmukkaan kaksi pylvästä. 

5 krs: Aloitetaan seinien virkkaaminen: Virkkaa jokaisen silmukan etukaareen yksi pylväs. 

6 krs. jne: Jatka kierroksen 5 tavoin seiniä niin korkeaksi kuin haluat. 

Myös pohjasta voi tehdä niin suuren kuin haluaa, kunhan tarkkailee, miten paljon silmuja pitää lisätä. Samalla periaatteella on tehty postaus P R I N S E S S A K O R I T. Halutessaan pylväiden sijaan voi käyttää vaikka puolipylvästä. Etukaareen virkkaus tuottaa pienen raitakuvion, josta itse tykkään kovasti.

 Ja mitä näihin koreihin tulee: miten olisi spraymaali? 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!