lauantai 9. tammikuuta 2016

Ruusu -jäälyhty

Enää -17°C mittarissa, sehän alkaa tuntua jo melkein siedettävältä! Pakkaspäivinä on mukava tehdä jäälyhtyjä- ja koristeita. Äitini on varsinainen jäätaiteilija ja tänä talvena olen itsekin innostunut näistä pakkasajan taideteoksista. Jään ja kynttilänvalon yhdistäminen on hyvin kaunista. Kuivahtaneista ruusuista saa tehtyä vaikka mitä nättiä. Alla on ohjeistus, miten ruusuista saa tehtyä jäälyhtyjä. Tekotapa poikkeaa hieman normaalin jäälyhdyn tekemisestä. 


1. Kiinnitä kuivatetut tai maljakossa parhaat päivänsä nähneet ruusut kiinni toisiinsa rautalangalla. Valitse ruusu-rautalanka -yhdistelmän pituudeksi sama kuin käyttämäsi muovisangon ympärysmitta. Voit halutessasi lisätä rautalankaan muita koristeita. 


2. Tarvitset ison muovisangon, sen sisälle laitettavan pienemmän sangon sekä suuren kiven ja teippiä. Aseta pienempi sanko kivineen suuren sangon sisälle. Asettele ruusut ja  kiinnitä ne muutamasta kohdin teipillä sankkoihin kiinni, jotta veden noste ei liikuta ruusuja ylöspäin. Täytä iso sanko vedellä. Vie ulos jäätymään. 3. Veden jäädyttyä, ota suuri kivi pienemmän sangon sisältä pois ja irrota teipit. Valuta vesihanasta lämmintä vettä ison sangon pohjaan sekä pienemmän sisälle niin kauan, että jäälyhty alkaa irtoamaan sangoista. Nosta jäälyhty varovasti pois sangoista. Vie ulos ja sytytä kynttilä :) Parvekkeella on jäätymässä kaksi hieman erilaista jääkoristetta. 
Niitä odotellessa, kirpeitä pakkashetkiä!

5 kommenttia:

 1. Tosi kaunis lyhty. (: Ajattelin itse viedä yöksi ihan tavallisen jäälyhdyn jäätymään pihalle, kun nyt tuota pakkasta kerran on. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on tosi kiva tehdä lyhtyjä, kun jäätyvät niin nopsaan :)

   Poista
 2. Tämä on ihan mielettömän hieno!!! Pakko kokeilla joskus itsekin (ensi talvena?)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!