tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kasviprässäys

 Metsäkurjenpolvi
Niittyleinikki
 Niittynurmikka ja niittyleinikki
 Tädyke
Puna-ailakki
Koiranputki

Keräsin prässiin muutamia luonnonkukkia taulujen ja korttien teko mielessä. Nyt on paras aika kerätä pellolta ja ojien varsilta kesän kukat talteen, sillä näyttää, että juhannuksen aikaan kedon kukat ovat jo kukkineet. Jos prässiä ei omista, voi kukat asetella vaikkapa kirjan väliin kunhan muistaa laittaa päälle riittävästi painoa. Annan kukkien olla painossa kuukauden päivät. 

5 kommenttia:

 1. Oi kiitos postauksesta - sain paikattua pari aukkoa sivistyksessä, että mitä nuo kukkaset olivatkaan nimeltään. No niittyleinikin ja koiranputken toki tiestin, mutta muita en :) ! Näin juuri Sinellissä jotain kasviprässäystuotteita tänään ja kävi mielessä, että NIIN - siinäkin olisi kivaa puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava jos oli hyötyä :) nyt pitää vain jaksaa odottaa, että kukat ovat prässäytyneet. No, onneksi nuita muita projekteja riittää siksi aikaa :D

   Poista
 2. Aivan ihania juttuja tässä blogissa. Pakko jäädä lukijaksi. Munkin täytyy alkaa ehdottomasti kuvaamaan ihan kotoisia kukkia pellolla.

  VastaaPoista
 3. Hieno idea! Käsittääkseni koulussa on ohjelmassa jossain kohtaa kasvien keruu, että odottelen kun oma koululainen on sen ikäinen (meillä sellaista ei ainakaan ohjelmassa ollut).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!